ULUSLARARASI ÖĞRENİLERE MOBİL REHBERLİK PROJESİ (Software Of Student -SOS)

KARVAK, Erasmus+ Stratejik ortaklık projesi kapsamında uluslararası öğrencilere yönelik bir mobil rehber hazırlayacaktır. Proje ortakları arasında Romanya, Fransa ve Ukrayna'da bulunmaktadır. Projenin koordinatörü Bursa Uludağ Üniversitesidir. KARVAK yıllardır sürdürdüğü uluslararası öğrencilere ev sahipliği ve rehberlik görevini SOS adlı projede somut bir fikri çıktı haline dönüştürecektir. Mobil yazılımın oluşturulması aşamasında uluslararası öğrencilerin ihtiyaç ve sorunları anketlerle ölçülerek bir yol haritası çıkarılmıştır. Uluslararası öğrenciler sorunlarını sirfkarvak@gmail.com adresine  iletebilirler.

Proje sosyal medya sayfaları:

Facebook: https://www.facebook.com/softwareofstudent.sos.5

Twitter    : https://twitter.com/sos_software

YouTube : Software of Student SOS - YouTube

 

SOS - Erasmus+ Projesi

 Etkinlikler
Küçült

08

Değerli karvak dostları 15.03.2014 saat 18:30 da vakfımızda Azerbaycanlı ulusararası öğrencilerimizin katıldığı bir etkinlik yapıldı. Bu bağlamda Azerbaycanın kahramanlık destanını yazan önemli liderlerinde biri olan CAVAD HAN filmi izlendi.35 e yakın Azerbaycanlı uluslararası öğrenci arkadaşımızın katıldığı programda hem tanışma, toplanma hem de film kritiği yapıldı.
Bu sayede Azerbaycanın önemli temel taşlarından biri olan Cavad xanı tanıma fırsatı bulduk

Cevat Han (Azerice: Cavad Xan), başrollerini Nurəddin Mehdixanlı, Elçin Allahverdiyev, Amaliya Pənahova ve Ramiz Novruzov'un paylaştığı, Sabir Rüstəmxanlı'ın senarist, Rövşən Almuradlı'nın yönetmenlik, Heydər Dadaşov'un yapımcılığını üstlendiği 2008 Azerbaycan yapımı savaş, tarih ve biyografi filmidir.

Cevat Han, Nadir Şah`ın ölümünden sonra Azerbaycan`da kurulan bağımsız hanlıklardan biri olan Gence Hanlığı`nın başına geçmiştir. 18. yy.ın sonu 20. yy`ın başında Rus Çarlığı`nın Güney kafkasya`yı işgaline karşı çıkmış ve Rus ordusu ile eşit olmayan şartlarda savaşmıştır. Cevat Han ve üç oğlu, bu eşit şartlarda olmayan savaşta şehit olduktan sonra, Gence şehri 04 Ocak 1804`te Rus ordusu tarafından işgal edilmiştir.

Cevat Han filmi, Azerbaycan tarihinin kahramanlık sayfalarından olan Cevat Han`ın Rus işgaline karşı verdiği savaşı aksettirir. Filmin senaristi Azerbaycan şairi ve milletvekili Sabir Rüstemhanlı`dır. S. Rüstemhanlı`nın, Ölüm Zirvesi romanından senaryolaştırdığı Cavad Han filminde, Tiflis, Sen Petesburg veTahran arşivlerindeki belgelerden, işgal ordusunun generali Sisianov ile Cevat Han arasında muharebe öncesi yazışmalar ve diğer tarihî belgelerden faydalanılmıştır.

.Filmin kurgucusu ve rejisörü Rövşen Almuratlı`dır. Cevat Han karakterini ise Azerbaycanlı oyuncu Nurettin Mehdihanlı canlandırmıştır.

Okunma Sayısı: 4984
resim
 DnnForge - Son Haberler
Küçült
 Son Etkinlikler
Küçült
Tüm Etkinlikler
KARVAK Polatlı Gezisinde'ydi
 KARVAK Olarak 25 ülkeden 36 öğrencimizle birlikte Polatlı'ya Polatlı Belediyesinin k...